• Vingers met frambozen

EU-Schoolfruitprogramma

Het EU-Schoolfruitprogramma stimuleert kinderen om samen groente en fruit te eten in de klas.

Inschrijving EU-Schoolfruitprogramma

Vanaf 8 september 2014 kunnen basisscholen zich inschrijven voor het schoolfruitprogramma 2014/2015. De inschrijfperiode sluit op 26 september 2014 of eerder wanneer vol.

Scholen kunnen zich inschrijven via www.euschoolfruit.nl. Toewijzing van het gratis schoolfruit wordt gebaseerd op volgorde van (bevestigde) aanmelding. Schrijf uw school daarom zo vroeg mogelijk in (vanaf 8 september 2014 om 9.00 uur). De inschrijving sluit op 26 september om 17.00 uur of eerder als het maximum aantal aangemelde scholen is bereikt. Aan het programma kunnen ongeveer 1.500 basisscholen deelnemen.

Fruitleveringen

De schoolfruitleveringen starten in de week van 3 november 2014 en lopen t/m 5 juni 2015. In totaal ontvangen de deelnemende basisscholen gedurende 25 weken drie stuks gratis groente of fruit per week.

Aanvullende activiteiten

Doet uw school mee? Dan heeft uw school de inspanningsverplichting om deel te nemen aan de begeleidende maatregelen zoals Digibordlessen en Smaaklessen.

Welke scholen komen in aanmerking?

Alle basisscholen in Nederland mogen zich inschrijven voor EU-Schoolfruitprogramma. Scholen voor Speciaal Basis Onderwijs (SBO) kunnen ook inschrijven. Kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang komen niet in aanmerking voor het EU-Schoolfruitprogramma.